Program:
Dag 1. Transfer från Lyon till Roanne. Besök hos en fransk Affineur (ostproducent) med besök i de olika lokalerna och sedan en stor ostbuffet i osttunneln utanför Roanne. Övernattning på Hotel Centrale.
Dag 2. På förmiddagen besöker vi en chokladmästare med chokladprovningar av de olika chokladsorter som finns. Se gärna http://www.chocolats-pralus.com/
Kvällen startas med en vinprovning och sedan middag på Michel Troisgros restaurant, med 3-stjärnor i Guide Michelin. Vi övernattar på deras hotell se, http://www.troisgros.fr/
Dag 3. Idag åker vi till Valence och Anne-Sophie Pic (Ann-Sophie är ensam kvinna i världen med en 3 stjärnig Michelin restaurant). Vi lär oss allt inom fransk gourmetkonst. Avslutningsvis en gemensam middag på Ann-Sophies restaurant med 3 stjärnor. Se, www.pic-valence.com/
Dag 4. Frukost och sedan transfer tillbaka till Lyon. Besök och lunch i Lyonshallarna (förslagsvis skaldjur eller kött). Efter lunch börjar hemresan tillbaka till Sverige och vanlig svensk husmanskost.
Matlagningskurs i Frankrike 14 – 17 april
I resan ingår:
- Flyg med Lufthansa, Stockholm – Lyon (via München) tur & retur
- Transfer, flygplats - utflyker - boenden, tur & retur
- Boende 1 natt på Hotel Centrale
- Boende 1 natt på Maison Troisgros hotel
- Boende 1 natt på Ann-Sophie Pic hotel
- 3 st middagar, (2 michelinkrogar, totalt 6 st stjärnor)
- Ostprovning & chokladprovning
- Reseledare och kock från Intresseresor under er vistelse
Pris per person 14 980 kr (flygskatt tillkommer med ca 1 690 kr)
Enkelrum kostar 1 950 kr
Max antal platser 8 personer
Flygresa med Lufthansa, Stockholm/Arlanda - Lyon (via München), tur & retur.
Mat, dryck, 20 kg bagage samt 8 kg handbagage ingår på flygning.
Preliminära flygtider,
Utresa
LH2421 14 april Arlanda - München 07.45 - 09.55
LH2248 14 april München - Lyon 10.55 - 12.10
Hemresa
LH2251 17 april Lyon - München 17.15 - 18.35
LH2420 17 april München - Lyon 19.35 - 21.40
Vi reser på elektroniska biljetter, endast pass krävs vid incheckning.
Klicka på länken, gourmetresa.pdf
Michael Mathier
Michael är utbildad kock från Schweiz. Efter 10 år på ett flertal olika stjärnkrogar runt Stockholm, jobbar Michael numera som exportansvarig för ett franskt ostföretag. Under sina ungdomsår tävlade Michael i utförsåkning och tillsammans med vandring och mat är det Michaels största intressen.
Idag pendlar Michael mellan Sverige, Frankrike och Schweiz och i samtliga länder har Michael jobbat som reseledare till och från under många år.